Om Karkov Design

Det er vigtigt at vi passer på vores Natur og at vi rydder op efter os selv. Når du køber et smykke fra Karkov Design er du med til at rydde op i havet og ved stranden. Du er med til at støtte bæredygtigheden og er med til at forvandle gamle brugte ting, til nye ting og give det et helt nyt liv. 

Glasskårende i smykkerne, kommer fra genstande som er faldet i havet. I de fleste tilfælde kommer glasset fra lossepladser, eller affald som er blevet dumpet i havet. Glasset som jeg bruger kaldes SeaGlass. Det er glas der har ligget i havet og har fået lov til at forme sig ved hjælp af strøm, bølger, sand og sten. Ved hjælp af saltvandet har den dannet en frostet overflade og jeg har selv været rundt og finde glasset ved strandene.

  
Nogle gange har jeg slået et af de større glas i stykker og slebet dem på en slibemaskine. Selvom man slår glasset i stykker, beholder glasset stadig sin frostige overflade, som havet har givet glasset.

Den mest almindelig farve at finde er grøn eller brun og stammer oftes fra Sprite, 7-up, gingereal, øl flakser og andre sodavandsflasker

Der efter kommer farven gennemsigtig/ hvid, som kommer fra flasker, krukker og vindues ruder. 

Til sidst har vi farver som rød, gul, orange lyseblå-grøn. Det er meget sjældne farver at finde og jeg har kun været heldig at finde den lyseblå - grønne farve en gang.

Inspiration og kilder: SeaGlass

 

Nogle tænker måske, at smykkerne har nogle mærkelige navne. Men navnene er inspireret af planter, som er i og kan vokse ved havet. her får i et lille overblik over navnene og deres betydning.

Prasiola - er bl.a. en havgrønalge som sætter sig på klippeoverflader. Kilde

 Armeria - er en blomster slægt som bl. a. vokser ved klitterne, eller strandenge.

dens fulde navn er Ameria Maritima

Kilde

Pinus - er et nåletræ. den kan bl. a. vokse i sand og overlever blæst og havgus. Kilde 

Cyano - er den blågrønnealge. Kilde

Palmaria - er en rødalge. Kilde

Maritima - er en blomster slægt som bl. a. vokser ved klitterne, eller strandenge.

dens fulde navn er Ameria Maritima

Artemisia - er en plante der lever på strandengen. den er sølvfarvet fordi den står i sandjord med meget saltindhold og havgusets salt sætter sig på dens blade. - 

Plantago  - kaldes også strandvejbreden. Den er spiselig og vokser på stranden

dens fulde navn er Plantago maritima.